''Ben bir işte nasıl başarılı olunacağını düşünmem.Engelleri kaldırdım mı işler kendiliğinden yürür'' demiş Sayın Atamız.
Hayatta ya tozu dumana katarsın ya da tozu dumanı yutarsın..
Her dem ..insanoğlu konuşmayı,yazmayı keşfettiğinden beri ne sözler söylenmiştir..de..bir de o sözleri insanların nasıl anladığı önemlidir..
İşte o yüzden ben söylemlerimden siz de anladıklarınızdan sorumlusunuz deyişi en favorimdir..
Neye rağmen?Kime rağmen? Kişilerin birbirni ezip başarılı olma yarışında olmalarına biraz garip bakıyorum.herkes kendiyle yarışsa daha sağlıklı bir toplum oluşacağına inancım tam.Her birimiz kendimiz ve çevremiz için bir değerizdir..Buna rağmen hedefleri uğruna birilerini harcamaları gerektiği inancında,hırslara mağlup,korkularla sıkıştırılmış kişi,kendinden nasıl ödünler verir? Huzuru nerede kaybettiğini farkettiğinde geri dönüşler daha zorludur..yola devam der o yüzden insanoğlu,hep aç hep kana susamıştır sanki..Bir de bunun ticaretini yapıp,klonlanmış insan ırkı oluşturmaya bilmeden katkı sağlama yolunda olanlar var..Adına öyle cezbedici isimler koyuyorlar ki,insanlar kendi içlerindekini aramak yerine başkalarının içlerinden çıkana tapar hale geliyorlar.
Engelleri kaldırmaktan söz eden Atamızın bakış açısının çeyreğine dahi ulaşamayacakları gibi,o dönemde belli bir harekete istinaden kullanılmış bir sözü getirip,copy past halinde size bugünün koşullarında kullanmanızı öneriyorlar..Bir işte nasıl başarılı olunacağını düşünüyorsanız,bu kurtlar sofrasında kendinize pay arayışındasınız..Kendinizi en iyi ne yaparken mutlu ve tatmin olmuş hissedeceğinizi düşlüyorsanız,o yöne doğru sizi sürükleyecek zincirleme olaylar gelişecektir. bu yüzden yok etmeye değil var etmeye kanalize olmanız kafi..
içsel mutluluğunuz en önce gelmelidir..Tüm bilgiler size başarılı olursanız mutlu olursunuz,başarısızlık mutsuzluk getirir der.Ben şöyle bir öneride bulunmak istiyorum..Elbet karar sizin..Sadece deneyin..Her gün sık sık sizi mutlu ettiğini düşündüğünüz işi sanki o işe sahipmişsiniz gibi düşleyin,eşi,arabayı,evi,bedeninizi..Ardından sahip olmadığınız gerçeğine dönüp motivasyonunuzu bozmayın..Çünkü farkettiğim zihnimiz alışageldiği olumsuz kodlamalara dönmeye pek meraklı..Kendinize sürekli telkin verin..En basitinden başlayın..harika bir şekilde nefes alıp verebiliyorum.
Şimdii esas konu,bizi strese,depresyona sokan onca konu var iken,biz böyle yapınları hayatımıza nasıl kodlayıp,nasıl daha iyi hissetmeyi başaracağız?
meli,malı kısmını hepimiz fazlasıyla okuyor,dinliyoruz da bunları içselleştirmenin formülü nedir?
Birincisi küçük adımlarla başlamak,her geri kalışımızda,bunu da deneyimlemeye izin verip,tekrar yeniden yola devam etmek gerekiyor.inanmasak ta,her sabah uyandığımız andan itibaren olumlamaları sık sık mümkünse ayna önünde kendi gözlerimizin içine bakarak tekrarlamayı sürdürmeliyiz.Ne zamana dek? Önce 21 gün,sonra 1 hafta ara,sonra yine 21 gün daha sonra yine bir hafta ara ve bir 21 gün daha.Devamında haftada 3 ,sonra hafata bir ve ihtiyaç hissettikçe yine yeniden en baştan bıkmadan içimizde birikmiş farkında olmadıüımız ve farkettiklerimizi bir bir düzene sokmak..Akaşik kayıtlar gibi..Kitaplığın tozunu alıp,her kitabı konusuna göre sınıflandırarak ve içlerinde bizi aşağı çeken kayıtları/yazılımları yeniden yapılandırarak..Sihirli bir değnek ne yazık ki yok,her ermek istediğimiz nokta için ayrı ayrı bu çalışmaları tekrarlamak durumundayız.her defasında bir konuyu ele almak başarıyı daha kıza zamanda elde etmemizi sağlar,ve ne yazık ki odağımızı tek bir konuya yoğunlaştırabilmemizi engelleyen bir düzen içinde yaşadığımız ve bir dağa kaçabilme şansımız da pek olmadığından ciddi anlamda sabırlı,sebatkar olmaya özen göstermeliyiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder